Nieuwe serie schoolbezoeken aan Kaaspakhuis Woerden

Basisschoolgroepen bezoeken vanaf 27 maart weer het Kaaspakhuis in Woerden voor een educatieprogramma over kaas. In totaal komen er nog veertien schoolklassen.

De basisschoolscholieren worden door het Kaaspakhuis geleid door een speciaal kaasteam bestaande uit vrijwilligers van Stichting Kaaspakhuis en vrijwilligers van het Gilde. Zij zullen de kinderen begeleiden bij het interactieve lesprogramma dat speciaal voor hen is samengesteld.

Kaashandel

Ter voorbereiding op de nieuwe serie bezoeken heeft het kaasteam op 13 maart het bedrijf Blok kaashandel bezocht waar zij hebben kennisgemaakt met de kaashandel anno nu. Het team kan dit verhaal weer doorvertellen aan de jeugd.

Zeer positief

De vorige serie bezoeken, die in het najaar van 2018 plaatsvonden, werden door de deelnemende scholen als zeer positief beoordeeld.
De schooljeugd krijgt de kaasfilm van ‘Ontdek de Cheesevalley’ te zien, maken kennis met de boerin, de kaasmaker en de kaasmeester, kijken mee in de kaasmakerij, leren het verschil tussen fabrieks- en boerenkaas, maken kennis met de kaasmarkt, doen aan handjeklap, zien wat een kaaspakhuis is en gaan na hoe kaas wordt vervoerd (vroeger en nu). Ze mogen ook kaas ruiken en proeven.

Het educatieve programma is mogelijk gemaakt met steun van het Cultuur Platform Woerden, de Sint Franciscusstichting, Prins Bernhardfonds en is uitgezet door het KUVO.

Foto: Kaaspakhuis Woerden

Reacties zijn gesloten.