Finalisten verkiezing ‘Beste Kaasspeciaalzaak’ bekend

De finalisten van de verkiezing ‘Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak’ zijn bekend. De voorrondes vonden in januari plaats.

De vijf finalisten zijn (op alfabetische volgorde van plaatsnaam):

  • Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal, Alkmaar
  • Renkema Kaas, Amersfoort
  • Hendrik en Marcella, kenners in kaas, Breda
  • Hugo van der Graaf Kaas en Noten, Hilversum
  • ’t Zuivelhoekje, Wageningen

De finalisten worden tussen 7 maart en 22 maart 2019 bezocht en beoordeeld door een onafhankelijke finalejury die uit twee vakjuryleden en een anoniem consumentenjurylid bestaat.

Uitreiking awards

Op maandagavond 1 april vindt in ‘Hart van Holland’ in Nijkerk de prijsuitreiking plaats. Ook de winnaars van de verkiezingen ‘Beste Foodspecialisten Wijn’ en ‘Beste Foodspecialisten Chocolade, Noten, Koffie/Thee’ worden dan gekozen. De winnaars worden bekend gemaakt door Europees en Nederlands kampioen boksen Arnold Vanderlyde.

Thema ’knokken voor groei’

De verkiezingen worden georganiseerd door de Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Volgens deze stichting is het van groot belang dat de foodspeciaalzaakondernemers zich blijven ontwikkelen om tegen het geweld van de grootwinkelbedrijven opgewassen te zijn. Om deze reden is het thema van de stichting voor 2019 ‘knokken voor groei’. Er worden tools ontwikkeld die de ondernemers zullen ondersteunen in hun strijd om behoud van marktaandeel en groei in ondernemerschap.

Reacties zijn gesloten.