Exclusieve boerderijzuivel: rauwmelkse geitenkefir

Een nieuw, exclusief boerderijzuivelproduct, dat is de biologische rauwmelkse kefir van geitenmelk van Mart-Jan en Willy de Jong van De Bonte Weide in Stolwijk. “We wilden een product maken dat nog niet in Nederland te koop was”, vertelt Mart-Jan.

Voor de bereiding van de kefir wordt warme melk direct uit de geiten gebruikt. Mart-Jan: “We koelen de melk iets terug, doen de kefircultuur erbij en vullen af in flessen van een halve liter. Vervolgens wordt het 24 uur bebroed en daarna teruggekoeld.” De kefir heeft een houdbaarheid van vier weken.
“De kefir is goed voor de darmen en de weerstand door de grote hoeveelheid voedingsstoffen; die blijven behouden doordat de melk niet wordt verhit. Maar bovenal is de kefir lekker: zacht, iets tintelend en met een heel lichte geitensmaak.”

Ekoplaza

Voor de afzet hebben Mart-Jan en Willy afspraken gemaakt met biologische groothandel Udea; de kefir komt bij onder andere alle Ekoplaza-winkels te liggen.

Meer over het bedrijf van Mart-Jan en Willy de Jong en hun geitenkefir is te lezen in De Zelfkazer van februari (verschijnt op 8 februari).

Foto: De Bonte Weide

Reacties zijn gesloten.