Boerenkaas en -zuivel maand lang bij lokale Albert Heijn

Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf 11 februari een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren, onder wie Boerenkaasmaker Siebe van de Crommert (24) uit Erp en boerderijzuivelbereider Dirk Pullens (26) uit Raamsdonkveer.

De vier geselecteerde jonge boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale Albert Heijn-winkels (totaal zestien winkels) waar de verkoop van hun producten wordt getest. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden, dus kaas in het kaasschap en zuivel in het zuivelschap.
Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk.
De andere twee deelnemende jonge boeren leveren groente en aardappelen.

Kaas al uitverkocht

Wat gebeurt er na de testperiode van vier weken? “Het is nog wat vroeg om nu al te zeggen wat er na de testperiode gebeurt”, zegt een woordvoerder van Albert Heijn. “Het hangt van allerlei factoren af hoe er na een pilot verder wordt gegaan: wat vonden klanten ervan, hoe loopt het en hoe hebben de jonge boeren het ervaren. Op dit moment, en dat is sinds de start op 11 februari, zijn de kazen van Siebe, de koeienboer en kaasmaker uit Erp, al in de Albert Heijn-winkel in Heeze en Erp uitverkocht. Daar wordt het schap weer bijgevuld.”
Er zijn al winkels uit andere delen van het land die Albert Hein benaderen of ze niet ook producten van jonge boeren bij hun in de buurt in hun winkels kunnen krijgen.

Foto’s: Albert Heijn

Reacties zijn gesloten.