Nederlands succes op World Cheese Awards

In Bergen in Noorwegen werden op 2 en 3 november de World Cheese Awards gehouden. Ook Nederlandse kaasmakers vielen in de prijzen. Biokaas Kinderdijk won zelfs supergoud.

Hugo en Marije van der Poel van Hoeve Waterrijk in Rijpwetering wonnen zilver met hun Boeren Goudse Oplegkaas. Zilver was er ook voor Kaashandel Remijn – Stompetoren Kaas met de truffelgeitenkaas gemaakt door Booij Kaasmakers in Streefkerk. Theo Dekker van Utopiahoeve in Schagerbrug kreeg brons voor zijn rauwmelkse geitenkaas. Zuivelboerderij Noordam in Hellouw sleepte twee prijzen in de wacht: zilver voor de Gouda-kaas en brons voor de Gouda-kaas met truffel.
Supergoud was er voor Biokaas Kinderdijk in Alblasserdam met biologische extra belegen Goudse geitenkaas; deze kaas behoort hiermee tot de 78 beste kazen van de wereld. Het bedrijf kreeg daarnaast zilver voor biologische extra belegen Goudse schapenkaas.

Grote winnaar heeft twaalf koeien

De hoofdprijs van de World Cheese Awards ging naar Jørn Hafslund van boerderij Fana Ostegården in Bergen, Noorwegen (zie foto onder). Hij won met de Fanaost, een milde, ronde en halfharde kaas (Goudse type) gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Hafslund heeft twaalf melkkoeien.

Foto’s: Hanen, WCA

 

Reacties zijn gesloten.