Symposium over melkvet

Melkvet staat centraal op het najaarssymposium van het Genootschap ter bevordering van Melkkunde op 8 november in Steenwijk. Het symposium wordt afgesloten met een excursie naar Weerribben Zuivel waar ingezoomd zal worden op de boterproductie.

Melkvet krijgt de laatste jaren groeiende positieve aandacht. De prijzen voor melkvet stijgen nu de vraag toeneemt. Boter is weer een gewild product. Wat zijn de laatste inzichten voor melkvet bekeken vanuit de markt, sensoriek, gezondheid en technologie? Op het symposium wordt melkvet vanuit deze kanten belicht.
Frank Boerboom van FrieslandCampina zal op het symposium vertellen over botertrends, de vraag naar boter en wereldwijde ontwikkelingen. Els de Hoog van NIZO food research zal uitleggen waarom we melkvet lekker vinden. De presentatie van Sabita Soedamah-Muthu gaat over studies naar de relatie tussen melk(vet) en diabetes, hart- en vaatziekten en sterfte. Tot slot geeft Marleen Vanrusselt van boterproducent Corman onder andere een overzicht van de verschillende technologieën voor het produceren van boter en hun historische achtergrond.
Voor meer informatie en inschrijven: www.genootschapmelkkunde.nl.

Reacties zijn gesloten.