Nieuw boek: Hollandse Kaas

Kaasexpert Betty Koster van fromagerie L’Amuse in IJmuiden en Amsterdam schreef het boek ‘Hollandse Kaas’. Voor het boek selecteerde Betty ruim veertig kazen van schapen-, geiten- en koemelk.

“Het boek gaat over de specialiteiten die ik zelf ook lekker vind of die onze klanten echt heel lekker vinden, met een voorkeur voor creativiteit en smaakbeleving. Als een kaas alleen maar heel mooi is, maar niet lekker, kwam hij niet door mijn ballotage”, zegt Betty Koster in De Zelfkazer van oktober.
Naast de verhalen over de kazen, met veel foto’s van fotograaf Desiré van den Berg, staan in het boek tips hoe je kaas koopt, snijdt, bewaart, combineert met drank en hoe je een plateau opbouwt.
Het boek verschijnt op 18 september en is te koop in boekhandels en via internet.

Hollandse Kaas, Betty Koster en Desiré van den Berg, hardback, 240 pagina’s, EAN: 9789089897657, uitgever: Terra

Op de foto: Scheppen van de wrongel uit het vat bij de bereiding van Boeren Edammer op de boerderij van Sjaak, Lia en Daan Koopman in De Weere.

Foto: Desiré van den Berg

Reacties zijn gesloten.