‘Geen Boerenkaas voor zwangere vrouwen’

Het Voedingscentrum heeft onlangs zijn adviezen aan zwangere vrouwen over wat ze beter niet kunnen eten aangepast. Zo adviseert het Voedingscentrum zwangeren nu om helemaal geen rauwmelkse kaas te eten, ook geen (half)harde rauwmelkse kaas, zoals Boerenkaas.

Eerder kregen zwangere vrouwen de raad om zachte kaas van rauwe melk te laten staan, het eten van harde rauwmelkse kaas was echter veilig. Maar nu dus niet meer, aldus het Voedingscentrum. “De NVWA heeft namelijk aangegeven dat ook in harde kazen van rauwe melk ziekteverwekkers kunnen voorkomen, bijvoorbeeld salmonella”, zegt woordvoerder Patricia Schutte van het Voedingscentrum. “Als de kaas eerst goed verhit wordt, bijvoorbeeld in een gerecht, kunnen zwangeren het wel gewoon eten.”

Reacties zijn gesloten.