Basisschoolleerlingen krijgen les over kaas in Kaaspakhuis Woerden

In het nieuwe schooljaar 2018-2019 biedt het Kaaspakhuis Woerden een interactief doe- en leerprogramma aan aan alle groepen 6 van 29 basisscholen in de gemeente Woerden. Het Kaaspakhuis werd ongeveer een jaar geleden geopend.

Tijdens de lessen in het Kaaspakhuis krijgt de schooljeugd onder andere de nieuwste Woerdense kaasfilm van ‘Ontdek de Cheesevalley’ te zien, maken de leerlingen kennis met een boerin, kaasmaker en kaasmeester, kijken ze mee in de kaasmakerij, leren ze wat boerenkaas en fabriekskaas is, maken ze kennis met de kaasmarkt, doen ze aan handjeklap, zien ze wat een kaaspakhuis is en kunnen ze kaas ruiken en proeven.

‘Kaasteam’ met vrijwilligers

De leerlingen worden in het Kaaspakhuis begeleid door een speciaal ‘kaasteam’, bestaande uit zo’n vijftien vrijwilligers. De vrijwilligers zijn leden van het Gilde Woerden en medewerkers van het Kaaspakhuis.
Er is in mei proefgedraaid met het lesprogramma (zie foto). Verdeeld in kleinere groepjes gingen leerlingen in het pakhuis op avontuur om alles over kaas te ontdekken en te beleven. Dit heeft bij de jeugd, leerkrachten en het kaasteam van het pakhuis al enthousiaste reacties opgeleverd.

Aanmelden

Stichting Kunstzinnige Vorming Woerden (KUVO) heeft 29 scholen half mei geïnformeerd over het lesprogramma. Zij kunnen zich aanmelden voor de complete van-koe-tot-kaasbeleving in het Kaaspakhuis. Het programma voor de basisscholen is mogelijk met de steun van het Cultuur Platform Woerden en de Sint Franciscusstichting.
Het programma kan in de naaste toekomst ook als basis gaan dienen voor arrangementen voor schooluitjes.

Foto: Kaaspakhuis Woerden

Reacties zijn gesloten.