15.700 euro voor kaas van 125 kilo

Op zaterdag 2 juni vond in Woerden de jaarlijkse Graskaasdag plaats. Er werd onder andere een graskaas van 125 kilogram geveild. Die leverde 15.700 euro op, geboden door John de Goey van kaasgroothandel De Goey Kaas in Woerden. De opbrengst van de kaas gaat naar goede doelen.

De Graskaasdag begon met de aanvoer van kazen naar de markt op kaasbrikken (antieke boerenkarren met een paard ervoor) en oldtimertrekkers. Op het Kerkplein werd de handel te kijk gezet en onder voorzitterschap van loco-burgemeester Haring gekeurd.
Om 11 uur werd het ‘boerengoud’ aan de man gebracht door veilingmeester Jacques de Koning.
Bezoekers van de Graskaasdag konden diverse boerenkazen proeven en keuren.Verder waren er onder andere muziek-, dans- en zangoptredens.

Kaaskoning

Bas den Hollander is de vrijdag voor de Graskaasdag gekroond tot Hollandse Kaaskoning. Hij is de derde ‘kaasgrootheid’ die deze eretitel mag dragen, meldt Woerden.tv. Den Hollander is eigenaar van de ‘Kaas en Zo’-winkelformule met het hoofdkantoor in Kamerik.Onder toeziend oog van de kaasbranche werd Den Hollander gekroond in het Stadshotel Woerden.

Door gelijktijdig hun bordje op te steken bieden Danny Drogenbroek (4), John de Goey (1), Kees Romijn (12), Rien v. d. Wijngaard (7), Jan de Goey (8) en Bas den Hollander (9) voor het goede doel. Foto: Graskaasdag Woerden

Reacties zijn gesloten.