Boerenkaasfondue in finale Amsterdam Food Pitch

Ray Heistek van eetwinkel ‘De Keuken In’ in Assendelft staat met zijn belegen boerenkaasfondue in blik in de finale van de Amsterdam Food Pitch, een wedstrijd om het lekkerste nieuwe product, georganiseerd door groothandel De Kweker in Amsterdam. De finale is op 25 juni.

Heistek is ruim een jaar bezig met de ontwikkeling van de boerenkaasfondue in blik. Het product is een ‘gemaks-alternatief’ voor de verse kaas­fondue die hij ook veel in zijn winkel verkoopt. Hij gebruikt voor de boerenkaasfondue in blik drie soorten Kaas van de Boerderij: een oudere kaas, een wat romig belegen kaas en een gatenkaas of iets scherpere kaas.

Productie omhoog

Momenteel maakt Heistek de fondue nog handmatig, maar eind juni gaat de productie omhoog in samenwerking met Coco Conserven, een kleine conservenfabriek in Zaandam. De fondue, die voor 75 procent uit kaas bestaat, kan in blik au bain marie worden opgewarmd of in een pan.
Het product is te koop in de eigen eetwinkel, maar Heistek hoopt het eveneens via De Kweker te kunnen gaan leveren. Volgens hem is de boerenkaasfondue in blik ook een interessant product voor delicatessenwinkels.

Stemmen

In totaal staan er elf producten in de finale van de Amsterdam Food Pitch. De producten worden beoordeeld door een vakjury en daarnaast kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriet. De publieksstemmen wegen voor 25 procent mee in de beoordeling.

Foto: Amsterdam Food Pitch

Reacties zijn gesloten.