Kaaskeuring op schapenzuivelplein Dag van het Schaap

De Dag van het Schaap komt er weer aan: het tweejaarlijkse evenement vindt plaats op zaterdag 9 juni in Ermelo. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor het melkschaap. Het speciale schapenzuivelplein zal geheel gewijd zijn aan het melkschaap, schapenzuivel en schapenkaas. Ook wordt er wedstrijd-kaaskeuring gehouden.

Op de Dag van het Schaap kan iedereen kennismaken met de grote diversiteit aan verse kaas, gerijpte kaas, kwark, yoghurt en andere lekkere schapenzuivelproducten die Nederland rijk is. Bereiders van schapenkaas en -zuivel zullen strijden om de bekende Dag van het Schaap-wisselbeker. Een vakjury zal de beste kaas aanwijzen, daarnaast mag het publiek bepalen wie de publieksprijs van de dag krijgt. Kaas- en zuivelmakers die mee willen doen aan de keuring kunnen contact opnemen met Herman van Assen, 06 287 457 28.

Demonstratie schapen melken

Op het schapenzuivelplein zal de hele melkschapensector zich presenteren met onder meer stands van Het Fries Melkschapen Stamboek en de vakvereniging NVPM, een demonstratie schapen melken en andere activiteiten rondom het melkschaap. De namen van alle standhouders zijn binnenkort te vinden op de website van de Dag van het Schaap.

Reacties zijn gesloten.