Graskaasdag 2 juni in Woerden

Woerden staat op zaterdag 2 juni weer in het teken van de Woerdense Graskaasdag. Tradi­tiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van juni de eerste graskaas van het jaar geveild. Een uniek kaasfeest dat thuishoort in het rijtje culinaire tradities als het eerste vaatje haring en de Beaujolais Primeur.

De Graskaasdag begint met de aanvoer van kazen naar de markt op kaasbrikken (antieke boerenkarren met een paard ervoor) en oldtimertrekkers. De stoet vertrekt tegen 10 uur in de ochtend van de Emmakade, rijdt een rondje door de stad en stopt op het Kerkplein. Daar wordt de handel te kijk gezet en onder voorzitterschap van de burgemeester gekeurd.
Om 11 uur wordt het ‘boerengoud’ aan de man gebracht door veilingmeester Jacques de Koning. Er is ook een veiling van een 125 kilogram wegende graskaas; deze kaas heeft het formaat van een trekkerwiel. De opbrengst van de veiling is voor het goede doel.

Proeven

Door bezoekers diverse boerenkazen te laten proeven en keuren, wordt op de Graskaasmarkt Woerdens lekkerste boerenkaas door het publiek bepaald. Daarnaast is er de gehele dag gelegenheid om met paard en wagen een rondrit door de Woerdense binnenstad te maken.
In de middag organiseert muziekcentrum Het Klooster diverse muziekoptredens. Op het podium bij het museum is de hele dag afwisselend zang, dans en muziek te beleven. Op het grote podium op het Kerkplein presenteert Het Klooster vanaf 13 uur meerdere grotere optredens en er zijn ook diverse mobiele acts.

Reacties zijn gesloten.