Friese brouwers en de Molkerei introduceren bier met geitenwei

Vier Friese bierbrouwers en geitenkaasmakerij de Molkerei in Sint Annaparochie hebben samen een nieuw streekbier ontwikkeld: Weibok. Dit bier is gebrouwen met geitenwei. De wei is een restproduct van de geitenkaasmakerij.

De ontwikkeling van het nieuwe bier is een initiatief van Els en Hedy Hartog van de Molkerei. Zij zochten opties om de wei een nuttige bestemming te geven.
De vier Friese brouwerijen, verenigd onder de naam Klaverke Bier, pakten de handschoen op en ontwikkelden het recept voor Weibok. Dit recept betekende onder meer dat de Molkerei een ontromer aanschafte om de wei te kunnen ontdoen van vetten.
De Weibok is een bier van het type meibok.

Introductie op 10 maart

Op het PINT Lentebierenfestival (10 maart in de Harmonie te Leeuwarden) kunnen bierliefhebbers voor het eerst kennismaken met het nieuwe bier.

Reacties zijn gesloten.