Wezenspyk kandidaat Agrarisch Ondernemer van het Jaar

De familie Witte van kaasboerderij en schapenhouderij Wezenspyk in Den Burg op Texel is samen met negen andere ondernemers door de eerste selectie gekomen van de jury van de verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

Wezenspyk verwerkt koeien-, schapen- en geitenmelk (totaal 850.000 kilo melk per jaar) tot kaas. Daarnaast worden er 290 schapen gehouden. Er zijn vijf firmanten, zes fulltime werknemers en zes parttimers (totaal 12 fte). Bij het bedrijf horen ook een boerderijwinkel, kaascafé, schapenmuseum en wandelpad.
Een bedrijfsreportage over Wezenspyk staat op de website van Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

Winnaar op 29 maart bekend

Een jury onder leiding van voorzitter Marc Calon van LTO Nederland bekijkt hen nader en kiest de Agrarisch Ondernemer 2018. De bekendmaking is op 29 maart 2018. Op deze dag wordt ook de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren.

Op de foto: Anton en Janine Witte.

Foto: ©Reed Business Information, Fotograaf: Mark Pasveer

Reacties zijn gesloten.