IJs van IJsboerderij Vernooij ‘Erkend Streekproduct’

De Stichting Groene Hart Streekproducten heeft aan IJsboerderij Vernooij in Woerden het certificaat ‘Erkend Streekproduct’ uitgereikt voor haar roomijs. Anja Vernooij maakt boerenschepijs in diverse smaken, maar ook ijstaarten en ijslolly’s.

Onlangs is de ijsboerderij met 70 melkkoeien benaderd door de coöperatie Groene Hart Streekproducten om ijs te leveren binnen het assortiment van de coöperatie. Om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen heeft het bedrijf geïnvesteerd in een grotere ijsmachine (380 liter) en is er een tweede vriescel geïnstalleerd.

Duurzaamheid

De Stichting Groene Hart Streekproducten is licentiehouder van het landelijke onafhankelijke keurmerk ‘Erkend Streekproduct’ van de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). Inmiddels hebben 48 producenten in het Groene Hart het keurmerk toegekend gekregen. Aan het keurmerk zijn eisen verbonden voor de herkomst van de grondstoffen, de verwerking in de streek en duurzaamheid.

Foto: Pexels.com

Reacties zijn gesloten.