Keuringsdienst van Waarde geeft lesje over kwark

Het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde geeft op 15 februari een lesje over kwark. Daarvoor gingen de presentatoren langs bij onder andere Zuivelboerderij De Kern in Drunen en Weerribben Zuivel in Nederland.

“We hebben gekeken naar verschillende merken kwark en de vraag gesteld wat kwark precies is”, vertelt Maarten Remmers, een van de makers van het programma. Want kwark blijkt van van alles gemaakt te kunnen worden, niet alleen van melk, zuursel en stremsel. “De etiketten van verschillende merken laten uiteenlopende ingrediënten zien. Soms wordt er bijvoorbeeld water, yoghurt of zetmeel toegevoegd. Ook wordt voor de ene kwark wel stremsel gebruikt en voor de andere niet.”

Wat is kwark nou eigenlijk? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar echte kwark. De uitzending is op 15 februari om 20.25 uur op NPO3.

Terugkijken kan via de website van Keuringsdienst van Waarde.

Op de foto: Maarten Remmers bij Zuivelboerderij De Kern in Drunen.

Foto: Keuringsdienst van Waarde/KRO-NCRV

Reacties zijn gesloten.