De Kweker zoekt lekkerste nieuwe product

De Kweker, groothandel voor professionals in food in Amsterdam, bestaat vijftig jaar en organiseert daarom de Amsterdam Food Pitch voor startende producenten. Het product van de winnaar van deze verkiezing wordt in productie genomen en kan vervolgens gekocht worden door de honderden foodprofessionals die dagelijks hun inkopen doen bij De Kweker.

De kick-off van de Amsterdam Food Pitch vond plaats op 8 januari, tijdens de eerste dag van horecavakbeurs Horecava 2018. Inschrijven kan tot en met 22 maart 2018. De Kweker maakt uit de aanmeldingen een longlist. Een vakjury geeft vervolgens advies voor verdere selectie. Dit advies is bepalend voor het beoordelen en selecteren van de finalisten. De finalisten worden op 19 april bekendgemaakt aan het grote publiek dat daarna online kan stemmen. Deze stemmen wegen voor 25 procent mee in de beoordeling. Tot de finale worden de producten en de makers op verschillende manieren in de spotlights gezet, zowel on- als offline.

Finale op 25 juni

Op 25 juni 2018 pitchen de finalisten in een boksring hun product tegenover de vakjury in de zelfbedieningsvestiging van De Kweker in Amsterdam. Bij deze finale worden pers en vrienden en familie van de finalisten uitgenodigd. De stem van de vakjury is doorslaggevend en de winnaar wordt tijdens het event bekendgemaakt.

Reacties zijn gesloten.