Kaasletters zijn niet aan te slepen

Wie nog een Boerenkaasletter wil van Kaasboerderij Schellach in Middelburg, moet snel zijn. Door alle media-aandacht zijn de kaasletters niet aan te slepen. “We zitten aan onze max”, vertelt Els Mesu van Schellach.

Een berichtje over de kaasletters, als alternatief voor de chocoladeletter, werd in oktober 2,5 miljoen keer gedeeld op Facebook. Toen pakte Metronieuws het bericht op, waarna ook andere kranten en tijdschriften erover gingen schrijven. Ook televisieprogramma’s besteedden aandacht aan de kaasletters. “Omroep MAX heeft een reportage bij ons gemaakt en vorige week was de kaasletter nog onderwerp in RTL Late Night”, vertelt Els Mesu. “We maken de kaasletters al veel langer en we zijn niet het enige bedrijf dat dat doet. Wel zijn we het steeds professioneler gaan aanpakken met speciale mallen om de letters (P en S) snel uit te kunnen snijden, mooie hoesjes om de verpakking en een speciale website. De vele aandacht ineens overkomt ons een beetje. Maar het is ook heel leuk.”

Bijna door de kaas heen

Door de grote vraag naar de letters, die via kaasletter.nl of boerenkaasletter.nl besteld kunnen worden, is Kaasboerderij Schellach bijna door de kaas heen die kan worden gebruikt voor het maken van de letters. Els: “We gebruiken vierkante blokken Boerenkaas voor de letters; bij het uitsnijden van letters uit ronde kazen blijft er te veel afval over. We hadden dit jaar extra blokken geproduceerd. Maar we zijn nu al door de kruidenkazen heen en ook de voorraad van andere soorten, behalve oude kaas, is beperkt. We zijn nog op zoek naar vierkante blokken Boerenkaas. Als er kaasmakers zijn die blokken Boerenkaas overhebben, horen we dat graag.”

Foto: Facebook Kaasletter

Reacties zijn gesloten.