Groene Hart-kampioenen op speciale kaart

Winnaars en finalisten van de verkiezing Groene Hart Streekproduct staan sinds kort op de speciale Groene Hart Kampioenenkaart (pdf). De kaart laat de diversiteit aan streekproducten in het Groene Hart zien en moet uitnodigen om op bezoek te gaan bij de producenten.

Op de kaart staan in totaal 42 (boeren)bedrijven; op 17 van deze bedrijven wordt kaas, zuivel en/of ijs gemaakt. De kaart is verkrijgbaar bij de winnaars en finalisten zelf, in de Landwinkels in het Groene Hart, Hoogvliet-supermarkten, Rabobanken in het Groene Hart, bij de gemeente Nieuwkoop, Slow Food Groene Hart en de Info Winkel Groene Hart.

Tiende editie

De Groene Hart Streekproduct-verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door Slow Food Groene Hart en Stichting Groene Hart en vond dit jaar voor de tiende keer plaats. De winnaar van de afgelopen editie was Marrit Schakel met koespecifieke standyoghurt. Marije van der Poel werd met Boeren Goudse Oplegkaas tweede en de derde prijs was voor Emma Lekkerkerker met haar worteltaart. Anna Koornneef van het Veenweide Innovatie Centrum uit Zegveld kreeg de aanmoedigingsprijs, ’t Groentje, voor haar Groenhartig Lisdoddetaartje.

Op de foto: Winnaars van de verkiezing Groene hart Streekproduct 2017, v.l.n.r.: Marije van der Poel, Marrit Schakel, Emma Lekkerkerker en zittend Anna Koornneef.

Foto: Marlien van Leeuwen

Reacties zijn gesloten.