Kazen ontdekken op Salon du Fromage

In Parijs vindt van 25 tot en met 28 februari 2018 de vakbeurs voor kaas en zuivelproducten ‘Salon du Fromage et des Produits Laitiers’ weer plaats. Professionals kunnen er terecht voor het ontdekken van nieuwe kazen, het ontmoeten van gepassioneerde kaasmakers, fabrikanten, kaasspeciaalzaken, restaurants en distributeurs en het vinden van nieuwe trends.

De Salon du Fromage et des Produits Laitiers heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend vakevenement voor de zuivelbranche. De focus van de vakbeurs ligt op authentieke kazen, maar eveneens op aanverwante diensten, zoals materieel, gastronomie et cetera. Eregastland is in 2018 het Verenigd Koninkrijk. Exposanten zoals Neal’s Yard Dairy, Wyke Farms, Fine Cheese Co en Bradbury and Son laten zien dat het Verenigd Koninkrijk meer te bieden heeft dan Cheddar kaas.

Paris Cheese Experience

Een nieuw beursonderdeel in 2018 is een exclusieve excursie in de regio Parijs. Enkele bezoekers worden hiervoor geselecteerd en brengen een bezoek aan Rungis en enkele trendy kaasrijpers. Ook organiseert de vakbeurs wederom verschillende andere evenementen, zoals de ‘Lyre d’Or’ wedstrijden, de ‘Coups de Coeur’ en de workshops ‘Unusual Pairings’.

Completer aanbod

Met naar verwachting 20 procent nieuwe deelnemende bedrijven wordt het aanbod van de Salon du Fromage completer. Diverse exposanten werkzaam op het gebied van winkelinrichting, equipment en machines voor retailers en natuurlijk kaasmakers en zuivelbereiders zullen in 2018 op de vakbeurs aanwezig zijn. Vanuit Nederland zijn op dit moment ingeschreven: Boska, CSK Food Enrichment, E.M. Treur en Zn en Intercheese Holland.

Voor de ‘kleine’ nieuwkomers

Tijdens de aankomende beurseditie wordt een speciale beursruimte genaamd ‘Village Découverte’ georganiseerd. Dit paviljoen is bestemd voor de gezamenlijke deelname van nieuwe exposanten en vormt volgens de beursorganisatie ‘een daadwerkelijke springplank voor de ontwikkeling van hun business’.

Voor meer beursinformatie: www.salon-fromage.com.

Foto: Promosalons Nederland

Reacties zijn gesloten.