Inschrijving verkiezing Groene Hart Streekproduct geopend

De inschrijving voor de Groene Hart Streekproduct-verkiezing 2017 is geopend. Producenten van ambachtelijke streekproducten uit het Groene Hart kunnen hun producten aanmelden om te laten proeven en jureren. De verkiezing vindt plaats op 8 november op Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop.

Stichting Groene Hart organiseert de verkiezing in samenwerking met Slow Food Groene Hart om het streekproduct bij een groot publiek onder de aandacht te brengen en producenten uit te dagen om met nieuwe streekproducten te komen. Martijn Plomp, organisator van de verkiezing die dit jaar voor de tiende keer plaatsvindt: “Er wordt gekeken naar het culinaire aspect, maar ook naar ambacht, presentatie, marktgerichtheid en de plek van het product binnen de keten.” Verder is een extra criterium toegevoegd: duurzaamheid.
De vakjury bestaat dit jaar uit topkok Pierre Wind (juryvoorzitter), culinair journalist Hans Pfauth van AD Groene Hart en accountmanager MKB Ed Zimmerman van Rabobank Groene Hart Noord.

Aanmelden

Producenten van Groene Hart-streekproducten kunnen zich tot en met woensdag 25 oktober aanmelden voor de verkiezing via Martijn Plomp, 06 208 544 56 of martijn@praktijk-platteland.nl. Zie ook www.groenehart.nl.

Op de foto: De winnaars van de Groene Hart Streekproduct-verkiezing 2016 en Pierre Wind.

Reacties zijn gesloten.