Bijzondere zuivel bij verkiezing Groene Hart Streekproduct

Vijftien deelnemers maken zich op voor de jubileumeditie van de verkiezing Groene Hart Streekproduct 2017 op 8 november. Een bijzondere zuivelinzending komt van onder andere Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade: een standyoghurt die koespecifiek is, waardoor de consument precies weet van welke koe de melk komt.

Uiteraard doen er ook verschillende soorten kaas mee aan de verkiezing. Theo Warmerdam uit Warmond zendt de Boeren Leyden Traditioneel in. Stadsboerin Monique Benenga uit Breukelen is er met een ambachtelijk Grietje, een camembert van geitenkaas. Verder is kaas ook het hoofdingrediënt van de Goudse Kaaswafel, het nieuwe product waarmee Koekje van eigen kaas uit Gouda meedoet.

Tapenade van Lakenvelder

Onder de vijftien deelnemers bevinden zich drie eerdere winnaars. Marije van der Poel won met de Boeren Goudse Oplegkaas de allereerste editie in 2008 en nogmaals in 2010. Ook ambachtelijke slager Ferry Lempers, winnaar in 2015, is weer van de partij. Hij komt in samenwerking met Lakenvelderboerderij Boterhuispolder met een tapenade van Lakenvelder. Tineke Bergmans, van Zoet, Zuur & Hartig, zal met haar appeltaart in een potje de titel verdedigen; zij won vorig jaar met een piccalilly.

De vakjury bestaat uit topkok Pierre Wind, Hans Pfauth, culinair recensent van het AD, en Ed Zimmerman van de Rabobank. Stichting Groene Hart organiseert de verkiezing in samenwerking met Slow Food Groene Hart. De verkiezing vindt plaats op Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop.

Foto: www.groenehart.info

Reacties zijn gesloten.