Beste kaaskenners van Nederland gekozen

Op het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours (NNKC) op 26 en 27 september streden kaasprofessionals vanuit de kaasindustrie, -handel, -speciaalzaken en -kennisinstituten om de Gouden Kaasboor en de gouden, zilveren en bronzen medailles. Op 5 oktober werden de winnaars bekendgemaakt.

Aan het 58ste NNKC deden circa vijfhonderd mensen mee. Het concours vond plaats op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Tijdens een entertainmentshow op donderdagavond 5 oktober in Hart van Holland in Nijkerk zijn de winnaars bekendgemaakt.
De kaasprofessionals die het allerbeste soort, rijpingsstadium, smaak en kwaliteit konden onderscheiden, zijn in de prijzen gevallen en kunnen zich de beste kaaskenners van Nederland noemen.

Gouden Kaasboor 2017

Jaco Blankespoor, Rouveen Kaasspecialiteiten, Rouveen 236 punten

Gouden Medailles

– Handel: J.J. Huisman, Zijerveld, Bodegraven, 234 punten
– Industrie: E.W.M. de Vaal, De Graafstroom, Bleskensgraaf, 234 punten
– Detailhandel: J.T.N. Hulsebos-Wals, Kaashandel Wals, Landsmeer, 228 punten

Zilveren Medailles

– Handel: E. Fokker, Korver Kaas, Bodegraven, 233 punten
– Industrie: R.J.J. Riesthuis, Royal A-ware, Heerenveen, 230 punten
– Detailhandel: D. Lok, Kaashandel D. Lok, Aarlanderveen, 227 punten

Bronzen Medailles

– Handel: B. van Dijk, Visser Kaashandel, Huizen, 229 punten, A.J. Karsemeijer, Noordhoek, Geraspte Kaas, Bodegraven, 229 punten, E.M. Treur, Treur Kaas, Woerden, 228 punten
– Industrie: M. Bonestroo, Royal FrieslandCampina Cheese, Wageningen, 228 punten, M.J. Bakker, Royal FrieslandCampina Cheese, Wageningen, 228 punten, M. Slager, Royal FrieslandCampina Cheese, Wageningen, 228 punten
– Detailhandel: T.J.C.A.M. de Koning, Kaashuis Tromp, Amsterdam, 226 punten, J.H. Lok, Kaashandel D. Lok, Aarlanderveen, 223 punten, C.J. Dool, ’t Kaaswinkeltje, Haarlem, 222 punten

Op de foto: Winnaar Jaco Blankespoor met rechts van hem zangeres Maan en links Frau Antje en de NNKC-voorzitter Yves van Coillie.

Foto: NNKC

Reacties zijn gesloten.