Cum Laude Awards: wie maakt de lekkerste zuivel en zachte kaas?

Meer dan twintig boerderijzuivelbereiders en ambachtelijke zuivelaars doen mee aan de smakelijke wedstrijd Cum Laude Awards Zuivel en Zachte kaas om de beste zuivel en zachte kaas van Nederland. De winnaars worden op 26 september bekendgemaakt. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

De zuivel en zachte kazen die voor de Cum laude Awards worden ingezonden zijn gemaakt door kleinschalige bereiders met of zonder eigen vee. Voor sommige producten is de melk verhit, andere zijn gemaakt van rauwe melk. Er worden eigentijdse of ouderwetse zuursels gebruikt. Alle producten zijn speciaal vanwege hun ambachtelijkheid. Fijnproevers kunnen hun hart ophalen met deze Nederlandse ambachtelijke zuivel en zachte kaasjes.

Acht categorieën

Er wordt gestreden in acht categorieën: Zuivel: yoghurt; hangop en Griekse yoghurt; boter; karnemelk; verse kaas. Zachte kaas: zachte kaas met witschimmel; zachte kaas met blauwschimmel; zachte kaas met roodbacterie. Officiële keurmeesters van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders keuren de producten en kennen gouden, zilveren en bronzen medailles toe. De feestelijke uitreiking van de medailles is op 26 september om 18.15 op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten in Houten. Op beide dagen van de vakbeurs zijn alle ingezonden producten te proeven.

Foto: Guy Waterval/Wikimedia Commons

Reacties zijn gesloten.