Boerenkaas maken officieel immaterieel erfgoed

‘Boerenkaas maken’ staat sinds 16 februari 2017 op de lijst met immaterieel erfgoed. Op 26 september op de Vakbeurs Foodspecialiteiten werd het bijbehorende certificaat uitgereikt door Leo Adriaanse, hoofd van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN), en ondertekend.

Namens de Boerenkaasmakers tekenden Nico Captein (Goudse Boerenkaas), Theo Warmerdam (Leidse Boerenkaas) en Daan Koopman (Edammer Boerenkaas) het certificaat. Alle Nederlandse Boerenkaasmakers vallen onder de erkenning. Vertegenwoordigers van de gemeenten Gouda en Leiden waren ook present; deze gemeenten (en gemeente Edam-Volendam) ondersteunden de aanvraag voor plaatsing van Boerenkaas maken op lijst met immaterieel erfgoed. Ook Slow Food steunde de aanvraag; Marjolein Kooistra, zuivelexpert van de Ark van de Smaak Commissie van Slow Food Nederland, was daarom eveneens aanwezig bij de ondertekening en uitreiking van het certificaat.

Reacties zijn gesloten.