Boeren Leyden Traditioneel ‘Beste Kaasnoviteit 2017’

Boeren Leyden Traditioneel is op 26 september op de Vakbeurs Foodspecialiteiten gekozen tot ‘Beste Kaasnoviteit 2017’. Martin Warmerdam van de Stichting Boeren Leyden Traditioneel kreeg de bijbehorende oorkonde uitgereikt door culinaire journalisten Felix Wilbrink en Puck Kerkhoven die in de jury zaten.

De jury bestond verder uit voormalig bestuursleden van Stichting KDWN en voormalig foodspecialiteitenwinkeliers Anne-Wies van Oosten en Ad Kuyten.
De jury oordeelde dat ‘een brok geschiedenis zijn rechtmatige plaats inneemt aan de tafel van de kazen. Het is een unieke combinatie van een droge smaak met komijn’. De Boeren Leyden Traditioneel is een overjarige kaas van 12 tot 18 maanden oud.

Slow Food-presidium

Op 25 juni werd het Slow Food-presidium Boeren Leyden Traditioneel gelanceerd. Met de oprichting van het presidium willen kaasmakers en Slow Food voorkomen dat de échte Boeren-Leidse kaas verdwijnt. De Boeren Leyden Traditioneel wordt momenteel op drie boerderijen gemaakt, maar het is de bedoeling dat (weer) meer boeren deze kaas gaan maken.

Foto: Vakcentrum

Reacties zijn gesloten.