Winnaars Woerdense kaaskeuring

Woerden stond afgelopen weekend in het teken van de boerenkaaskeuring. Zelfkazende boeren en kaashandelaren boden voor deze keuring meer dan honderd kazen aan. De prijzen werden uitgereikt op de feestelijke Historische Kaasmarkt op het Kerkplein.

De familie De Wit-Ton uit Harmelen won met 94 punten in de categorie jong belegen kaas. In de categorie oude kaas was de familie Van Schaik uit Harmelen de winnaar met een score van 97 punten. In de categorie kruidenkaas van geiten en schapen kwam de Elizabeth Hoeve uit IJsselstein als beste naar voren met 96 punten. De familie De Jong uit Zoeterwoude scoorde het hoogst (96 punten) in de categorie boerenkaas van verwarmde melk. De beste babykaas (93 punten) werd gemaakt door de familie Van der Weerd uit Harmelen. Verder werd firma De Groot-Verburg uit Bodegraven met 94 punten uitgeroepen tot winnaar in de categorie kaashandelaar. Alle uitslagen vindt u hier (Excel-bestand).

Prijs voor trekkerchauffeur

Naast de prijzen voor de beste boerenkaas was er deze keer ook een beker voor ‘de aanvoerder van de beste boerenkaas’. Trekkerchauffeurs die wekelijks met hun oude trekkers boerenkaas aanvoeren voor de Woerdense kaasmarkt, konden deze prijs in de wacht slepen. Bij de kaaskeuring is bepaald dat Willem Hoenselaar (zie foto) in 2017 de beste boerenkaas naar de Woerdense kaasmarkt heeft gebracht.

Foto: Alex de Kuiper

Reacties zijn gesloten.