Kaaskeuring en historische kaasmarkt in Woerden

Zaterdag 19 augustus is in Woerden de historische kaasmarkt. Op die dag horen zelfkazende boeren hoe hun kazen hebben gescoord op de kaaskeuring die een dag eerder plaatsvindt. Ook de winnaar van de publiekskeuring wordt bekendgemaakt.

Om 10.30 uur worden de jeugdkoningin en de hofdames van de Woerdense Vakantieweek samen met de burgemeester met brikken van Het Kaaspakhuis naar de kaasmarkt in de binnenstad gereden. Bij de kaasbel aan de Meulmansweg worden de prijzen van de boerenkaaskeuring uitgereikt. Aansluitend wordt de kaasbel geluid en als vanouds wordt er met handjeklap gehandeld. Rond 12.00 uur wordt met touwtrekken – de boeren tegen de kaashandelaren – de definitieve kaasnotering gemaakt. Winnen de boeren, dan brengt de kaas 2 cent meer op, maar zijn de handelaren de sterksten, dan hebben die een meevaller en wordt de prijs 2 cent per kilo lager.

Foto: ACW

Reacties zijn gesloten.