Keurmerk Zeker Zeeuws voor Hoogelandse Boerenzuivel

De boerderijzuivelproducten van Hoogelandse Boerenzuivel, melkvee- en zuivelbedrijf van de familie Van Eenennaam uit Grijpskerke, hebben het keurmerk Zeker Zeeuws Streekproduct toegekend gekregen.

Volle en magere standyoghurt, vla, karnemelk, hangop, slagroom, boerenroomboter en vruchtenyoghurt mogen het beeldmerk Zeker Zeeuws Streekproduct voeren. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende boerderijwinkels, supermarkten en in de eigen boerderijwinkel van de familie Van Eenennaam.

Eisen en controle

Wie voor een Zeker Zeeuws-keurmerk in aanmerking wil komen, moet aan bepaalde eisen voldoen. De belangrijkste zijn: de grondstoffen zijn afkomstig uit de streek; de be- en verwerking vindt plaats in de streek; producten en grondstoffen worden op een maatschappelijk verantwoorde (duurzame) wijze geproduceerd. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct ziet er middels onafhankelijke controle op toe dat de gemaakte afspraken worden nagekomen en dat aan de gestelde eisen wordt voldaan.
De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct is als licentiehouder verbonden aan het landelijke keurmerk Erkend Streekproduct Nederland (SPN).

Reacties zijn gesloten.