IJsboerderij de Morgen ontvangt certificaat ‘Erkend Streekproduct’

Cynthia Lekkerkerker van IJsboerderij de Morgen in Montfoort heeft voor haar ijs onlangs het certificaat ‘Erkend Streekproduct’ uitgereikt gekregen door de stichting Groene Hart Streekproducten. De stichting is licentiehouder van het SPN-keurmerk ‘Erkend Streekproduct’.

Cynthia Lekkerkerker is de ijsmaker op IJsboerderij de Morgen. In juni 2016 behaalde zij het diploma ‘IJsbereider’. Begin 2017 werd de bijkeuken omgebouwd tot ‘ijskeuken’ die recent is goedgekeurd door het COKZ. Cynthia maakt momenteel zo’n 120 liter ijs per maand en heeft de ambitie om te groeien.
De basis van het ijs is de melk die op het eigen bedrijf, Mts J.C. & J. (Jan en John) Lekkerkerker, wordt geproduceerd. De melk wordt geleverd aan Vreugdenhil, producent van melkpoeder. Vreugdenhil heeft een eigen duurzaamheidsprogramma waarbij weidegang en verlengde levensduur van de koeien extra gewaardeerd wordt.

Eisen ‘Erkend Streekproduct’

Aan het keurmerk ‘Erkend Streekproduct’ zijn eisen verbonden voor de herkomst van de grondstoffen, de verwerking in de streek en duurzaamheid. De stichting Groene Hart Streekproducten vindt het belangrijk dat de producenten zich ook inzetten voor het behoud van natuur en landschap in de streek en een bijdrage leveren aan de lokale en regionale economie. De controle op naleving van die afspraken is vastgelegd tussen SPN en stichting Groene Hart Streekproducten als licentiehouder.

Reacties zijn gesloten.