Weidrankje als alternatief voor wijnarrangement

Anne van der Wijst ontwikkelde als studente Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch een alcoholvrij drankje van groente- en fruitsap gefermenteerd met wei. Het drankje heet Vieno en is bedoeld als alternatief voor een wijnarrangement bij diners in het hogere segment in de horeca.

De complexheid en diepgang die wijn heeft, heeft Anne ook aan de Vieno meegegeven. Daarvoor deed ze onderzoek naar onder meer het ontstaan van de aroma’s in wijn.
Het assortiment bestaat op dit moment uit zeven verschillende smaken. Voor elke smaak wordt een combinatie van groente- en fruitsap gebruikt, zoals perzik-wortel, aarbei-rabarber en braam-biet. De melkzuurbacteriën in de kaaswei zorgen voor de fermentatie van het drankje. Vieno is door zijn complexe smaak goed te combineren met verschillende verfijnde gerechten, aldus Anne.

Op zoek naar wei-leveranciers

De eerste leveringen van Vieno aan restaurants vonden in mei plaats. Anne is op dit moment in onderhandeling met een professionele productielocatie; nu wordt de Vieno nog op school gemaakt. Voor kaaswei is ze op zoek naar leveranciers. Kaasmakers die wei overhebben, kunnen contact opnemen met Anne via anne@vien0.nl.

Reacties zijn gesloten.