Bolle: nieuw witschimmelkaasje met pit

Christine Köning-Wipfler van Boerderij Köning in Zevenaar heeft een nieuw zacht witschimmelkaasje op de markt gebracht: Bolle. De smaak van Bolle is pittig en iets kruimig en daarna voller tot romig. De kaas is ook door fromagiers goed ontvangen door de bijzondere smaak en aantrekkelijke vorm, zo laat Christine weten.

“Het rauwmelkse kaasje is ontstaan uit nieuwsgierigheid van mijzelf en mensen in mijn omgeving die ook met smaak bezig zijn”, vertelt Christine. “Bolle wordt gemaakt met een combinatie van zachtekaastechniek en het zogenaamde ‘milling’ dat ook bij Engelse kaassoorten als cheddar en cheshire wordt toegepast: het verkruimelen van de wrongel en daarna persen. Hierdoor gebeurt er wat anders dan bij de drie kaasjes die ik al maakte. Het wordt een pittiger witschimmelkaasje met een krijtachtiger structuur. Na vijf weken is hij al te gebruiken.”

Nieuwe kaasmakerij

Op een proeverij van streekproductenorganisatie Liemers Trots op 13 mei werd Bolle
officieel gelanceerd. Christine maakt ook de Witte van Köning, Kameraadje en Kleintje Köning. “Allemaal witschimmelkaasjes, maar uiteenlopend qua smaak: van mild tot pittig.” Alle kaasjes worden wekelijks gemaakt, na de zomer gebeurt dat in de nieuwe kaasmakerij van Boerderij Köning.

Reacties zijn gesloten.