Plan voor grootschalige verwerking van wei

Marga Mooren van Wei4All wil in het Groene Hart op grote schaal wei van kaasboerderijen gaan verwerken tot voornamelijk weidrank. Hiervoor vraagt Mooren Europese Leader-subsidie aan. In de aanvraag wordt uitgegaan van de verwerking van 10.000 liter wei per dag. Boerenkaasmakers die wei willen leveren voor dit project, kunnen contact opnemen met Mooren.

De verwerking van verse wei van kaasboerderijen is uniek, vertelt Marga Mooren, en het past in een circulaire economie. Nu wordt de wei van kaasboerderijen veelal afgevoerd als diervoeder of het verdwijnt in de mestkelder. Dat brengt kosten met zich mee en het is jammer van het product, aldus Mooren. “Want wei is heel gezond.”

15 mei ingediend

De subsidieaanvraag wordt op 15 mei ingediend. Mooren hoopt voor de zomervakantie te weten of haar aanvraag wordt gehonoreerd. Geïnteresseerden die meer willen weten over het weiverwerkingsproject kunnen contact opnemen met Marga Mooren via M.Mooren@wei4all.nl.

Reacties zijn gesloten.