Graskaasdag op 3 juni in Woerden

Woerden staat op 3 juni in het teken van de Graskaasdag. Traditiegetrouw wordt op de eerste zaterdag van juni de eerste graskaas van het jaar geveild. Een uniek kaasfeest dat thuishoort in het rijtje culinaire tradities als het eerst­e vaatje haring of de Beaujolais Primeur.

De Graskaasdag begint met de aanvoer van kazen naar de markt op kaasbrikken (antieke boerenkarren met een paard ervoor) en oldtimer trekkers. Op het Kerkplein wordt de handel te kijk gezet en onder voorzitterschap van de burgemeester gekeurd. Om 11 uur wordt het ‘boerengoud’ aan de man gebracht door veilingmeester Jacques de Koning. De veiling begint met de eerste graskaas van 2017, gevolgd door een 125 kilogram wegende graskaas. Vorig jaar bracht de megakaas 23.000 euro op voor het goede doel.
Bezoekers van de Graskaasdag kunnen ook diverse boerenkazen proeven én keuren: op de Graskaasmarkt wordt Woerdens lekkerste boerenkaas door het publiek bepaald. Daarnaast is er de gehele dag gelegenheid om met paard en wagen een rondrit door de Woerdense binnenstad te maken. Verder zijn er onder meer ­optredens met zang, dans en muziek.

Foto: ACW/Graskaasdag.nl

Reacties zijn gesloten.