Zelfzuivelaar genomineerd voor Agrarisch Ondernemer 2017

Leonie, Wim en Mieke van Zuilichem uit het Brabantse Bladel zijn genomineerd voor de verkiezing Agrarisch Ondernemer 2017. Leonie produceert kwark en yoghurt onder het merk Qarc. Haar ouders Wim en Mieke hebben een melkveebedrijf en leveren de melk.

Sinds vier jaar verwerkt Leonie van Zuilichem circa 20 procent van de melkproductie van de 75 koeien van haar ouders tot kwark en yoghurtproducten. Kwark met smaken als honing en framboos en bijvoorbeeld volle traditionele standyoghurt en hangop. Maar ook kindertoetjes en suikerarme yoghurt en hangop met vruchten zitten in het assortiment.  De producten zijn vrij van conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen.

Albert Heijn

Afnemers weten de familie Van Zuilichem steeds beter te vinden. Onlangs nam Albert Heijn contact op met Leonie. De supermarktketen wilde drie maanden proefdraaien met de verkoop van de Qarc-producten in de honderd grootste filialen. Leonie zei ‘ja’, maar wel met enige schroom. In het blad ‘Boerderij Ambitie’ vertelt zij: “Voor mijn kleine bedrijf vraagt deze samenwerking veel energie. Ik wil dolgraag groeien, maar dan wel op een verantwoorde manier, met behoud van controle over de kwaliteit van mijn producten en het logistieke proces.”

Stemmen op favoriet

De vijf genomineerde ondernemers voor de verkiezing van de Agrarisch Ondernemer 2017 zijn door een vakjury geselecteerd uit tien kandidaten. De bekendmaking van de winnaar is op 30 maart 2017. Op deze dag wordt ook de publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren.
Vorig jaar werd de verkiezing gewonnen door de familie Van de Voort, melkveehouders en kaasmakers uit Lunteren. De publieksprijs ging naar radijsteler Zülküf Yilmaz uit Poeldijk.

Foto: www.agrarischondernemer.nl

Reacties zijn gesloten.