Kinderjuryleden gezocht voor kaaswedstrijd Cum Laude Awards

Welke Boerenkaas en Kaas van de Boerderij vinden kinderen het lekkerst? Alleen kinderen zelf kunnen dat bepalen. Daarom wordt er voor de Cum Laude Awards een Kinderjury in het leven geroepen. Jongens en meisjes van 8 tot en met 12 jaar kunnen zich voor de jury aanmelden.

Cum Laude Awards is het landelijke kampioenschap om de lekkerste kazen die nog echt op de boerderij worden gemaakt. Op maandag 27 maart worden in Fort Wierickerschans in Bodegraven de winnaars bekendgemaakt. Maar zullen kinderen de winnende kazen óók de lekkerste vinden? Zijn zij het met de volwassenen eens?
Alleen kinderen zelf kunnen dat beslissen, vindt Irene van de Voort, voorzitter van de Bond Boerderij-Zuivelbereiders. “Daarom zijn wij op zoek naar kinderen die fijnproevers zijn en kunnen genieten van echte Boerenkaas en Kaas van de Boerderij. En die het leuk vinden om de lekkerste Kinderkaas van Nederland te kiezen. Jongens en meisjes van 8 tot en met 12 jaar kunnen zich aanmelden voor de Kinderjury. Na een training door onze kaaskeurmeesters Leo en Gemma op woensdag 22 maart, zijn ze klaar om aan de slag te gaan. De Kinderjury komt op maandag 27 maart in Fort Wierickerschans in Bodegraven bij elkaar om de lekkerste Kinderkaas te kiezen. Bijzonder en extra spannend voor alle kaasboeren.”

Zoeterwoude Boerenkaasdorp

Volgens Gemma Breedijk, kaaskeurmeester van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders en eigenaar van streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude, is het logisch dat kinderen voor de Kinderjury juist uit de regio Leiden gezocht worden. Met zoveel prijswinnende Boerenkaasmakers is Zoeterwoude het Boerenkaasdorp van Nederland. “In het gebied rondom Leiden, de bakermat van echte Boerenkaas, is het kinderen met de paplepel ingegoten. Zij weten de pure smaak van echte kaas te waarderen. Maar alle kinderen uit Nederland zijn natuurlijk welkom om zich aan te melden voor de Kinderjury. De enige voorwaarde is dat ze van lekker eten en proeven houden.”

Doe mee!

De training voor het keuren en jureren van kazen wordt gehouden bij streekwinkel Boer en Goed in Zoeterwoude op woensdag 22 maart van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste echte Nederlandse Kinderjury wordt verwacht in actie te komen op maandag 27 maart van 15.30 tot 19.00 uur (vervoer Zoeterwoude-Bodegraven wordt verzorgd). Aanmelden kan tot 20 maart bij de kaasboeren van Zoeterwoude of via info@boerengoed.com.

Op de foto: Kaaskeuring door kinderen bij streekwinkel Boer en Goed

Foto: Boer en Goed

Reacties zijn gesloten.