Kaasje ‘Rondje Rondehoep’ beste streekproduct van Amstelland

De kaas ‘Rondje Rondehoep’ is gekozen tot het beste streekproduct van Amstelland. De bedenkers van de kaas: ondernemer Mathilde van Otterloo en melkveehouder Joost van der Kroon, ontvingen een geldprijs van 15.000 euro om te besteden aan de ontwikkeling en marketing van het product. Mathilde gaat allereerst op zoek naar een locatie in Amstelland om een kaasmakerij te starten.

Een vijfkoppige jury koos voor Rondje Rondehoep vanwege de kwaliteit en uitwerking van het productidee, het verhaal over de weidevogels en de bijzonder frisse smaak van deze op Franse wijze gemaakte Hollandse kaas. De jury vond het een lastige keuze, want onder de inzendingen waren ook producten als onkruidenboter, ijs van biologische karnemelk, een honingstick, labneh en paardenbloemensiroop en -wijn.

Biodiversiteit en weidevogels

De prijs, een initiatief van Vogelbescherming Nederland, gaf ondernemers de kans om samen met boeren uit Amstelland een kwaliteitsproduct te creëren dat bijdraagt aan de biodiversiteit en het behoud van weidevogels.

kaas

Foto’s: Vogelbescherming – Fred van Diem

Reacties zijn gesloten.