‘Verkoop van melktaps stijgt 12,5 procent per jaar’

De verkoop van melktaps voor de verkoop van rauwe melk zal in Europa ­tussen 2017 en 2024 jaarlijks met 12,5 procent groeien. Dat staat in een ­rapport van marktonderzoeksbureau Transparency Market Research.

De groeiende verkoop wordt veroorzaakt door de toenemende consumptie van (rauwe) melk die vers van de boerderij komt: steeds meer consumenten schrijven gezondheidsvoordelen toe aan deze melk. Maar ook de stijgende melkproductie en de lage(re) melkprijs leiden er volgens het rapport toe dat meer melkveehouders investeren in een melktap. Daarmee kunnen ze een hogere melkprijs genereren.

‘Tegengewerkt’

De verkoop van rauwe melk en daarmee melktaps wordt echter ‘tegengewerkt’ door de voedselveiligheidsrisico’s die het drinken van rauwe melk met zich ­meebrengt en de wet- en regelgeving in dat kader.
Producenten van melktaps verbeteren de machines continu en breiden ze uit ­waardoor ook verkoop van bijvoorbeeld kaas, ijs, karnemelk en yoghurt via de automaten mogelijk wordt.

Reacties zijn gesloten.