Keuringsdienst van Waarde over room

Het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde gaat op 16 februari over room en daarvoor brachten de makers onder meer een bezoek aan Theo Warmerdam van zuivelboerderij De Sophiahoeve in Warmond.

Vroeger werd echte room (melkvet) gebruikt voor geklopte slagroom en voor het romiger maken van een gerecht. Maar room is vet en van vet zou je vet worden. Fabrikanten hebben daar wat op gevonden. Wat roeren veel mensen nu door de saus en waarom is er voor elke bereiding een verschillend potje? De Keuringsdienst van Waarde ging op onderzoek uit. Het programma begint om 20.25 uur op NPO 3. Terugkijken kan via de website van het programma.

kvw-sophiahoeve-2

Presentator Daan Nieber en boerderijzuivelbereider Theo Warmerdam in de stal met Blaarkopkoeien.

Foto’s: Keuringsdienst van Waarde/KRO-NCRV

Reacties zijn gesloten.