Kaaspakhuis in Woerden wordt broedplaats

Het bijna tachtig jaar oude kaaspakhuis aan de Emmakade 6a in Woerden, moet een broedplaats voor vernieuwing worden. Kaasboeren en -boerinnen kunnen er straks onder meer support krijgen bij de ontwikkeling van nieuwe kazen of kaasproducten, zo is de bedoeling.

Scholen zijn ook betrokken bij het Kaaspakhuis, dat in mei 2017 zijn deuren wil openen. Er zal educatie worden aangeboden aan schooljeugd over het maken en opleggen van kaas, maar ook over bijvoorbeeld handel en marketing. Verder zijn er plannen voor het rondleiden van bezoekers terwijl er kaas wordt gemaakt. Op de zolder wil Zijerveld 80 ton kaas opslaan. Mogelijk wordt er op termijn ook kaas verkocht vanuit het Kaaspakhuis.
Het Kaaspakhuis wordt opgezet en beheerd door de stichting Kaaspakhuis. In het bestuur van de stichting zitten vertegenwoordigers van Hogeschool Utrecht, Zijerveld, Rabobank Rijn en Veenstromen en het Kalsbeek College.

Op de foto: Een impressie van de buitenkant van het Kaaspakhuis.

Foto: Stichting Kaaspakhuis

Reacties zijn gesloten.