Mobiele kaasmakerij voor kaas maken op locatie

Henk van der Schoor kan sinds half januari met een mobiele kaasmakerij, De Erfkazer, op iedere locatie waar gemolken wordt kaas maken. In de mobiele kaasmakerij staat onder meer een kaastobbe van 500 liter. De kaas die op het erf van een melkveehouder wordt gemaakt, wordt door Van der Schoor meegenomen naar Meppel waar de kaas in het pekelbad gaat en kan rijpen. Na zes weken is de kaas beschikbaar voor de opdrachtgever.

Van der Schoor, die in Duitsland ervaring opdeed met een mobiele kaasmakerij, richt zich niet op kwantiteit; met de tobbe van 500 liter hoopt hij een oplossing te bieden voor melkveehouders die niet kunnen investeren in een kaasmakerij, maar wel graag hun eigen kaas willen aanbieden aan de consument, bijvoordbeeld in hun boerderijwinkel.
De Erfkazer voldoet aan de COKZ-normen.

Op de foto: De mobiele kaasmakerij op het erf van een melkveehouder.

Foto: De Erfkazer

Reacties zijn gesloten.