Horeca heeft steeds meer belangstelling voor streekproducten

De Nederlandse horeca toont steeds meer belangstelling voor streekproducten. Daarom heeft de vakbeurs Horecava, die van 9 tot en 12 januari plaatsvindt in RAI Amsterdam, een nieuw paviljoen: Van Bron tot Bord in Nederland. Onder meer kaasboerderij De Ruurhoeve presenteert er haar kaas.

Volgens de Horecava is er nog veel onbekendheid bij de horecaprofessional over wat er in Nederland allemaal te krijgen is aan producten. Met het paviljoen Van Bron tot Bord in Nederland wil de vakbeurs het gezonde Nederlandse (streek)product promoten en het culinaire imago van Nederland verhogen.
In het paviljoen kunnen horecaprofessionals hun kennis vergroten over gezonde lokale producten en proeven hoe veelzijdig het aanbod is van streekproducten uit alle twaalf provincies. De nadruk ligt op het ambacht: de aangeboden producten zijn op kleine schaal en op traditionele manier bereid. Gerenommeerde chefs bereiden in het paviljoen gerechten met de producten.

Kaas

Naast kaasboerderij De Ruurhoeve zijn kaasproducenten Landgoed Mariënwaerdt, Oudwijker kaas, Biokaas Kinderdijk, Buffelfarm Kelder en Buffalo Farm Twente van de partij in het nieuwe paviljoen op de Horecava. Maar er worden ook producten als vlees, groente, brood, sappen, zalm en wijn getoond.
Van Bron tot Bord in Nederland is een samenwerking tussen Deli XL, Vers 24/7, Horecava en het boek ‘From Farm to Fork in the Netherlands’.

Foto: Horecava

Reacties zijn gesloten.