Kaas gestolen van boerderij in Vlaanderen

In de nacht van 31 oktober op 1 november is er ingebroken in de boerderijwinkel van de Meirhoeve van Sander Koolen en Ruth Aernouts  in Meer in Vlaanderen. Er werd voor minstens 10.000 euro aan kazen gestolen. Om de kaasmakers te steunen, lanceerde Caroline Gielens van buurderij De Roma een crowdfundactie.

Buurderijen brengen lokale producenten in contact met hun buren, mensen die kiezen voor lokale producten. “Doordat dit concept steunt op een sterk sociaal netwerk en op verbondenheid, leek een crowdfundactie ons geen slecht idee”, vertelt Gielens in de krant Gazet van Antwerpen. Met deze actie hoopt Gielens in een maand tijd 5.000 euro binnen te halen.

Hele voorraad weg

Sander Koolen is ervan overtuigd dat de daders zeer goed wisten waarmee ze bezig waren. Hij vertelt in de krant verder dat vrijwel de hele voorraad die in de rijpingsruimte lag weg is. “Een behoorlijke financiële aderlating, maar het is vooral vervelend omdat we onze klanten nu niet meer meteen kunnen helpen.”

Kaasroof voorkomen

In 2015 vond een reeks van kaasdiefstallen plaats op boerderijen in Nederland. In juni van dit jaar haalden dieven kaas weg van een kaasmakerij in Veenhuizen.
In De Zelfkazer van februari gaf John de Hoon van Interpolis tips om kaasroof te voorkomen.

Foto: Twan Wiermans

Reacties zijn gesloten.