Kaas en ijs in de prijzen bij verkiezing Groene Hart Streekproduct

Marga Mooren kreeg begin november voor haar Kaagse Kleefkaas de derde prijs tijdens de Groene Hart Streekproduct-verkiezing 2016. De Kaagse Kleefkaas is een romige en robuuste kaas met een Frans tintje, uit een kuipje.

“De kaas is net wel, net niet smeerbaar en weer iets nieuws uit het Groene Hart”, vertelt Marga. “Pierre Wind, voorzitter van de vakjury van de verkiezing, vond de naam voor verbetering vatbaar en op Facebook heb ik iedereen uitgenodigd om mee te denken over een naam die beter past.”

’t Groentje voor ijsbereider

Aan de verkiezing deden dit jaar tien producenten met in totaal zeventien producten mee, variërend van zuur vlees en kruidenkaas pesto tot Lakenveldervlees en Groene Hart-advocaat. Tineke Bergmans van Zoet, Zuur & Hartig kreeg voor haar piccalilly de eerste prijs. De tweede prijs ging naar beroepsvisser Theo Rekelhof uit Kudelstaart met het product brasem. Tim den Hartog nam voor zijn biologische amarena-kersenijs de aanmoedigingsprijs voor het meest duurzame product, ’t Groentje, in ontvangst.

Op de foto: Winnaars van de verkiezing Groene hart Streekproduct 2016 met v.l.n.r. Tim den Hartog, Marga Mooren, Theo Rekelhof, Tineke Bergmans en Pierre Wind.

Foto: Marlien van Leeuwen

Reacties zijn gesloten.