Jerseyhoeve Schorren weer bekroond op internationale kaaskeuring

De Jerseyhoeve Schorren, een kaas die gemaakt wordt door de kaasmakers van De Mèkkerstee in Ouddorp, is op de World Cheese Awards 2016 in San Sebastian in Spanje bekroond met een Golden Award in de categorie ‘Supreme Champion-kazen’. Treur Kaas in Woerden zond de kaas in.

De één jaar oude Jerseyhoeve Schorren werd bij de International Cheese Awards in Nantwich in Engeland al uitgeroepen tot Supreme Champion, oftewel lekkerste kaas van de wereld. “De jerseymelk geeft deze kaas een zeer volle en romige smaak”, aldus Treur Kaas.

Meer prijzen

De kaashandelaar uit Woerden viel ook met twee andere kazen in de prijzen. De oude Chevretta geitenkaas won in de categorie ‘harde geitenkaas’ een Golden Award, en daarnaast werd deze kaas ook nog eens uitgeroepen tot Best Dutch Cheese.
De Weydeland V.S.O.C. won een Silver Award in de categorie ‘Gouda kazen gemaakt voor 1-12-2015’.
Tijdens de World Cheese Awards werden bijna drieduizend kazen uit dertig verschillende landen gejureerd door 250 experts van over de hele wereld.

Reacties zijn gesloten.