Samenwerking BBZ en Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders

De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ) gaat samenwerken met de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ). De aftrap van de samenwerking is op 22 november met een bijeenkomst in het IJscentrum in Wageningen. Boerenijsbereiders kunnen zich vervolgens aansluiten bij een VAIJ Ondernemers Club (VOC) om alle ins en outs van het ijs maken te leren kennen.

Er zijn al VAIJ Ondernemers Clubs voor ambachtelijke ijsbereiders met een ijswinkel. Willy Rooswinkel begeleidt deze groepen; Rooswinkel was jarenlang toeleverancier van ijsproducenten en deed daardoor veel kennis op over ijs maken.

Wat vraag je voor een bolletje ijs?

De BBZ en VAIJ zijn van plan om aparte VOC‘s op te richten voor boerenijsbereiders. Alle producenten van boerenijs, groot en klein, kunnen aan deze studieclubs deelnemen. Rooswinkel: “We zullen het niet alleen hebben over de techniek van het ijs maken, maar ook over bijvoorbeeld de prijsvorming: wat vraag je voor een bolletje ijs? En waarom kies je wel of niet voor een bepaalde smaak ? Hoe zet je je product in de markt? Hoe ga je om met personeel? Alles waar een ijsmaker tegenaan loopt, kan worden behandeld.”

Aanmelden

Geïnteresseerde boerderijzuivelbereiders zijn welkom op de startbijeenkomst van de BBZ en VAIJ op 22 november van 13.30-18.00 uur in het IJscentrum in Wageningen, met:
• Hoe de BBZ en VAIJ samen de boerenijs­sector gaan versterken.
• VOC: hoe werkt dat nou precies?
• Praktijkworkshop ijs bereiden: hoe kan ik meer differentiëren in receptuur?
Wees er snel bij, want vanwege het praktijkdeel is er plaats voor maximaal 20 deelnemers.
U kunt zich aanmelden bij José van Gerven: ­josevangerven@outlook.com, tel. 06  55 82 44 18.

Foto: Pexels.com

Reacties zijn gesloten.