Burgemeester geeft startsein Oktober Boerenkaasmaand

Burgemeester Werner ten Kate van de gemeente Giessenlanden gaf op 1 ­oktober op de Fokveedag Boerenlandfeest Hoornaar het officiële startsein voor de ­Oktober Boerenkaasmaand. (Boerderij)winkeliers en marktlui organiseren in oktober extra promotieacties met zowel Boerenkaas als Kaas van de Boerderij.

Er is een nieuwe Oktober Boerenkaasmaand-poster, waarop het logo van Gegarandeerde Traditionele Specialiteit (GTS) is opgenomen. Ook zijn er ansichtkaarten, met daarop alle logo’s, inclusief dat van Kaas van de Boerderij. Het promotiemateriaal is verkrijgbaar bij het Centraal Promotiepunt in Bodegraven.

Kaaskeuring

Op 30 september werd de kaaskeuring van Fokveedag Hoornaar gehouden. Er werden 108 kazen ingestuurd. Op de Fokveedag Boerenlandfeest konden de circa 13.000 bezoekers van de winnende kazen proeven en ze kopen.
In De Zelfkazer van december worden de uitslagen vermeld van alle regionale keuringen van 2016.

Foto: Rick den Besten

Reacties zijn gesloten.