40 Belgische kaasmakers in nieuw boek

Ook in België verschijnt een boek over kaas gemaakt op boerderijen. Voor het boek ‘De kunst van kaas’ bezocht kaasmeester Ann Keymeulen veertig Belgische kaasboerderijen. Het zijn kazen waar de Belgen trots op mogen zijn, maar die volgens Keymeulen nog onbekend zijn bij het grote publiek.

Pas De Bleu van Het Hinkelspel, Berbifleur van Bergerie de l’Isbelle, Babbelaarkaas van Zuivelhoeve Keymeulen, Grevenbroecker van Catharinadal, Corneel van Karditsel, Mandjeskaas van Walschot … Het is een kleine greep uit de veertig bijzondere kazen die in het boek, met veel foto’s, staan beschreven. Koekaas, schapenkaas. geitenkaas en waterbuffelkaas, vaak bereid uit rauwe melk. Ann Keymeulen heeft bij elke kaas in het boek een paspoort gemaakt met onder andere het melktype, de korst, smaak en rijpingsperiode.

‘Minstens even lekker, zo niet lekkerder’

In haar voorwoord schrijft Keymeulen, die al meer dan twintig jaar actief is in de wereld van kaas en toekomstige kaasmeesters opleidt, dat ze met haar boek een bijdrage wil leveren aan het onder de aandacht brengen van “onze eigen kaasproducten. Ik wil iedere echte bourgondische Belg, oud of jong, laten kennismaken met onze eigen Belgische ambachtelijke topkazen! Producten waarvan we met veel trots mogen zeggen dat ze minstens even lekker, zo niet lekkerder, zijn als hun beroemde collega’s uit onze buurlanden.”

Ann Keymeulen, De kunst van kaas
ISBN 9789059088047 | 228 blz. | € 29,99 | Gebonden
Davidsfonds Uitgeverij
Verschijnt op 21 oktober 2016

ann-keymeulen

Op de foto’s: Kaasmaker Daniel van La Fromagerie Du Gros-Chêne en de kaas Le Bleu D’Adèle (boven) en Ann Keymeulen.

Foto’s: New Book Collective

Reacties zijn gesloten.