Wie maakt het lekkerste Groene Hart-streekproduct?

De inschrijving voor de Groene Hart Streekproduct-verkiezing 2016 is geopend. Producenten van ambachtelijke streekproducten uit het Groene Hart mogen hun producten aanmelden om te laten jureren. Het Groene Hart Atelier in Nieuwkoop is op woensdag 9 november de locatie van dit evenement.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door stichting Groene Hart, kloppend hart in samenwerking met Slow Food Groene Hart. De organisatie wil met de verkiezing het streekproduct bij een groot publiek onder de aandacht brengen, maar ook producenten uitdagen om met nieuwe en kwalitatief betere streekproducten te komen. Anders dan andere verkiezingen wordt niet alleen gekeken naar het culinaire aspect, maar ook naar ambacht, presentatie, marktgerichtheid en de plek van dit product binnen het assortiment en/of keten.
Martijn Plomp, organisator van de verkiezing: “De verkiezing van het Groene Hart- streekproduct is een combinatie van een culinaire en storytellingcompetitie. Naast smaak weegt het verhaal achter het product mee in het eindoordeel.”

Extra criterium: duurzaamheid

In samenwerking met de Rabobanken in het Groene Hart is dit jaar een extra criterium toegevoegd: duurzaamheid. Door deze toevoeging worden ondernemers gestimuleerd tot duurzame innovatie, bijvoorbeeld bij de keuze voor verpakking, de verduurzaming van de bedrijfsprocessen of het omgaan met afvalstromen. Door zitting te nemen in de jury zal Rabobank dit criterium ook borgen in de beoordeling van de inzendingen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 21 oktober. Neem voor meer informatie over de verkiezingen of aanmelding van een product contact op met Martijn Plomp van stichting Groene Hart, kloppend hart, via 06-20854456 of martijn@praktijk-platteland.nl.

Reacties zijn gesloten.